Results 1 to 7 of 7

Thread: Limp Trigger: x-valve problems

  1. #1

    Limp Trigger: x-valve problems

    Ive been having an issue with my Tac-One that really put a stop to the fun I was having with this thing. Whenever I gas it up I can hear the x-valve pressurize but the trigger stays loose and limp. Ive tried cranking the velocity all the way up and down to see if that would help, but it didnt. I'm pretty sure this is an issue with either the on/off in the x-valve or with something wrong in the level 10 system. I just spent 8 hours familiarizing myself with the level 10, trying to rule out any issues that could have been caused by a missized carrier o-ring or too many/not enough shims, but switching them out has no effect. I'm totally stumped and in need of some direction. Taking it into a shop today to see if they can help (plus I empty tanks way too fast trying to debug this at home)

    Thanks for any help yall can provide.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    DeWitt, MI
    Posts
    398
    1. Please confirm everything is stock (i.e. all AGD parts).

    2. Air up. Then push the bolt back with a barrel swab. Does that reset the trigger?

    3. Is the rail bushing present?

    4. Are the sear and sear pin properly installed?

    5. Do you have an RT or ULT on/off?

    Let's start with these and go from there.


    -Nathan
    XT00380
    Last of the Salzburg Clan

  3. #3
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    DeWitt, MI
    Posts
    398
    Any update on this?

  4. #4
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,144
    limp trigger ... mmm

    sounds like a personal problem

  5. #5
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    830
    Quote Originally Posted by cockerpunk View Post
    limp trigger ... mmm

    sounds like a personal problem
    always with the help...

    anyway, it won't be in the L10. that has nothing to do with the trigger.

    check the on/off and check the trigger rod length. i'm thinking that it has become loose and "shrunk".

  6. #6
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    DeWitt, MI
    Posts
    398
    Quote Originally Posted by Nobody View Post
    anyway, it won't be in the L10. that has nothing to do with the trigger.
    Other than bolt stick, which can be remedied by liberally lubricating the proper areas.
    Last edited by nak81783; 07-31-2013 at 07:47 PM. Reason: Wanted to join in the innuendo

  7. #7
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Ohio
    Posts
    4,344
    Quote Originally Posted by Nobody View Post
    i'm thinking that it has become loose and "shrunk".
    It was cold!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •