Results 1 to 18 of 18

Thread: RT classic on/off

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Austin, Texas
    Posts
    297

    RT classic on/off

    I have been trying to troubleshoot my RT for a while and have replaced a few parts but it still is not working properly. it never quite fires properly. Just inquiring if this on/off looks normal for a RT classic, 6 pictures in an album

    http://imgur.com/a/uHcnM
    Chris aka. Yudanja

  2. #2
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Halifax, N.S., Canada
    Posts
    7,371
    Its a little dinged up o the bottom, but it is an RT on-off assembly.

    What are the symptoms of your problem.
    Except for the Automag in front, its usually the man behind the equipment that counts.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Austin, Texas
    Posts
    297
    I don't know right this second, I was just checking since I thought that might be the suspect. I have not aired it up in a while but when I did it would fire it would sputter a bit and chop paint until it stopped, I assume bolt stick. I will get air and test it out tomorrow.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    southern IL
    Posts
    1,801
    Did you get it fixed? I've been out of the game for a long while. First time I aired up my classic RT it did the same thing. Pulled the valve and the bumper behind my bolt had basically turned to gum over the years. Replaced the bumper. Cleaned the bolt. and no sticky bolt firing.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    PHX, AZ
    Posts
    1,418
    yeah the on/off pin look a lil dinged up?

  6. #6
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Austin, Texas
    Posts
    297
    I have not. I have replaced all the orings from the RT parts kit but no luck. I contacted Tuna to send it away but not sure if I am willing to spend nearly $100 to get it fixed. I am really just thinking I might sell it as is to fund other projects.

    I dont have a shop here in austin but if I did, i doubt they would know much about mags.

    **Edit: given that the on/off is dinged up. would a new one be a good idea?
    Last edited by Yudanja; 02-16-2013 at 10:27 AM.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Austin, Texas
    Posts
    297
    as well, here is a video of my issue. Sorry for the vertical video, I failed...no excuses.


    http://youtu.be/0KPn-pdiwOs

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •