Results 1 to 10 of 10

Thread: An odd observation on a newly-acquired XValve

  1. #1
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Gatineau, Que. Canada
    Posts
    829

    An odd observation on a newly-acquired XValve

    Got a new XValve today and noticed something odd. You know how you usually have to align both valve halves with the line underneath the valve? On most valves I've seen, if you screw the halves too tight, you'll go right past the line.

    This one it the total opposite. No matter how hard I try screwing it in, I cannot get it to completely align with the line. I've checked the regulator o-ring and it's the proper size and the valve shoots beautifully.

    I'm thinking maybe the line got lasered a bit off?


  2. #2
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    offshore
    Posts
    7,218
    They get lasered without the oringin there. It should line up after a few openings. The orings are not all the same either. If you can get your field strip screw in than dont worry about it.
    Email me for low prices on ALL AGD Products and more. tunaman5@verizon.net
    Tunamart

  3. #3
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Gatineau, Que. Canada
    Posts
    829
    Screws in fine, shoots even better. Not worried, just thought it was unusual

  4. #4
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    903
    try it without the oring, but as Tuna said, and you have observed; the gun shoots fine, even being slightly misaligned with the markings.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Minnesotaaaah
    Posts
    812
    its a testament to the quality of AGD products that this slight misalignment is something odd enough we would start a thread to discuss it.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Ohio
    Posts
    4,585
    Oddly enough, I was doing some cleaning up of my workbench and one of my X valves happen to be sitting out and upside down. My marks don't align either and I havent changed the O-rings in that valve probably since I got it 4-5 years ago. Probably not all that uncommon.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Boulder, Colorado
    Posts
    919
    I actually haven't seen any of my valves (X's, RT's, classics) have markings that align when I screw em together.

  8. #8
    I've had a couple that, if you tightened the reg all the way, the line would slip just past the mark. Never had one I couldn't get to the mark though.

  9. #9
    Had one a year or so ago that did that but I thought they were just a couple marks from wear or that someone put on there themselves. Didn't realize AGD lasered them on.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,157
    never actually seen a set that lined up before, and i have seen a lot of automags.
    loose cars and fast women

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •