Results 1 to 30 of 31

Thread: Sydermag with a VS1 frame ??

Hybrid View

  1. #1

    Sydermag with a VS1 frame ??

    So i bought a spyder VS1 to make a Spydermag , and just from mocking it up, it dosent look like the frame is going to work ... has anyone used the VS series frame for this ? And if so .. please let know know how you did it ...

  2. #2
    I've only seen them done with the older ESP frame. Not to say it can't be done. But all the write ups I read only used the ESP.

    I did some research into this when I was deciding whether to go electro or pneu, I went pneu...

  3. #3
    i had it pnuemag, but i couldnt get it to work right, so i took the frame off ... spydermag is easy , but the clapper on this frame is vertical, and the rear of the sear is pushed down when firing, which is completely back wards from how a mag needs to fire ... unless i machine some type of custom sear for the frame and the mag, i cant see this working... 60 dollars wasted on a damn spyder .. lol

  4. #4
    Id give the pneu another shot, its actually very simple to set up. Based on instructions for a spydermag and doing a pneu myself, I'm glad I went pneu.

    What was wrong with your pneu setup?

  5. #5
    idk ... may have be my tank , the trigger actuated the sear and all, but the pull was stiff , just couldnt get it to be as fast or as smooth as the other pnuemags ive seen , and i used as intelliframe, i didnt really like it at all

  6. #6
    Are you sure you have a pneumatic setup in the frame? Or are you talking about the mag being mechanical?

  7. #7
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    central pa
    Posts
    64
    Not to thread jack, but I have an issue with a spydermag grip I built. It seems my noid doesn't have the power to trip the sear in my mag. Initially I tried it in my spyder, and it wouldn't trip the sear in that, so I figured I'd do the machine work on it, then get the electronics figure out when the time came.

    Fast foreword to when the time came to assemble, I tried it again and barely enough force to move the sear, so I tried different batteries, a new capacitor, even a working noid from a friends gun, still not enough power to trip it. I'm at a loss here. Anyone have any suggestions?

    Sent from my iPhone using pure magic

  8. #8
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Beaumont,Tx.
    Posts
    1,007
    What valve and on/off are you using ?

  9. #9
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    central pa
    Posts
    64
    Oops, forgot that, classic valve, ult on/off, but I also tried my xvalve with the ult in it and still no go.

    Sent from my iPhone using pure magic

  10. #10
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Ocala, Florida
    Posts
    1,283
    sounds like you may have to adjust the settings on the board then (assuming you can, i'm not sure on a spyder e grip) to put more energy to the solenoid ... early hyperframe had a setting from 1 - 9 , other boards you had dwell setting etc to fine tune the grip.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •