Results 1 to 30 of 33

Thread: Leaky Xvalve

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Oklahoma
    Posts
    105

    Leaky Xvalve

    Seeking advice from the mag gurus

    Got a leak down the barrel that I canít seem to stop. The leak is small; gun still shoots great & holds solid 275fps. When I hold trigger leak does stop. What i have done so far with no luck.

    Changed the level 10 washer & power tube oring
    Changed carrier size to 1 line+dot (started with 2 lines)
    Changed bolt spring with carrier (1 line +dot) lost RT effect with this
    Changed carrier size to (1 line) with original bolt spring, started getting bolt stick as is it too tight.

    I am using a SHP ninja reg @ 950psi. What I am missing?
    Thanks for the help.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    PHX, AZ
    Posts
    1,438
    do you have a RT on/off or a ULT?

  3. #3
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    DeWitt, MI
    Posts
    406
    If you have shims in the powertube, remove them.
    XT00380
    Last of the Salzburg Clan

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Oklahoma
    Posts
    105
    Sorry, RT on/off and no shims.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Sunny Florida- Woot!
    Posts
    4,742
    Oil? Its amazing what a few drops can do.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    DeWitt, MI
    Posts
    406
    Replace black outside diameter carrier oring with one from a carrier you'll probably never use. Sometimes those get damaged when pressed by the threads.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •