Results 1 to 11 of 11

Thread: Automag RT not firing and bolt sticking

  1. #1

    Angry Automag RT not firing and bolt sticking

    I just got it back from AGD. The went through it and replaced everything. I ran oil through it, running a 950 psi shp tank. And this is the outcome. Click the link below.

    http://www.youtube.com/watch?v=5ptqa...ature=youtu.be

    Any help would be much appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Finland
    Posts
    365
    Make sure your field strip screw isn't too tight. In some cases that can cause similar behavior.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Halifax, N.S., Canada
    Posts
    7,235
    Just because they replaced the orings doesn't mean the level 10 is properly tuned. Remove the powertube shims and go to the next larger carrier size.
    Except for the Automag in front, its usually the man behind the equipment that counts.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Ohio
    Posts
    4,347
    Is that a Lukes Vert feed mod on that RT?

  5. #5
    Do you think that the level 10 is sticking? I am not sure what feed mod it is. I bought this marker used.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Halifax, N.S., Canada
    Posts
    7,235
    It sounds and acts like level 10 bolt stick.

  7. #7
    Its funny. I tightened the banjo bolt down, and what do you know, it herniated and got stuck. I took it apart put it back together with the 950psi tank on it did the same thing. So i put a standard hpa tank on there and it shoots fine.

  8. #8
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Halifax, N.S., Canada
    Posts
    7,235
    That means the air path was clogged when using the SHP tank.

  9. #9
    What should I do to fix this bolt sticking? When I have it aired up it fires good. But then It stops firing when a drop a ball in it.

  10. #10
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Halifax, N.S., Canada
    Posts
    7,235
    Have you checked the velocity? If the gun fires but not when a ball is in the breach, it is usually because the velocity setting is not high enough for the bolt spring you are using.

  11. #11
    I turned it up all the way and it fires good. Ill have to chrono at the range this weekend.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •