Page 9 of 76 FirstFirst ... 56789101112131959 ... LastLast
Results 241 to 270 of 2258

Thread: ** Official Level 10 Problems Thread **

  1. #241
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Colorado
    Posts
    1,710
    why not take the sideline stab off and see if the gun fires with the co2 left in your tank? Is the tank aluminum or Chrom molly? I know I was always fooled into thinking I had more co2 in my chrome molly tank than my aluminum...

    I know there are people out there that use co2 and leval 10 without only having 2-3 oz of usable air. I also dispute the leval 10 needing 850-900 psi to work right, I mean, my 800 psi output crossfire tank worked great on it, I still got shots off when it went below 800 psi, the gun continued to fire (even though the velocity was crap) until there was around 400 psi in the tank before it gave up...

    Just my thoughts...
    Hey Zero, how much did that Chipley cost ya?

    Originally said by Boggerman When I got married I thought it would go down too... The insurance, not the wife.

    FRUITCAT!!

  2. #242
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Northern Ohio
    Posts
    345
    I have new 68 AutoMag Classic one of the first upgrades I was going to buy was the Level Ten. But after reading the problems people have had I am now a little intimidated. Are they really that hard to put in? Or are these just rare occurences that have all just congregated here for help? Also does the Level Ten come with a detailed instruction manual or do you have to go to the site for instructions? Thanks.

  3. #243
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Marion, IN
    Posts
    1,855
    Directions are on the AGD site and here in the forum. It's not to hard just takes some time. These are the 2 pages that helped me most, other than cphilip! http://www.automags.org/forums/showt...threadid=40904
    http://www.automags.org/resource/level10/index.shtml

  4. #244
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    texas
    Posts
    13

    Question

    hey room can any one tell me. if mags shoot well with lp tanks . just wondering

  5. #245
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    MT
    Posts
    756
    Gas is leaking down my barrel with my lvl 10 minimag when I gas it up.

    I got it fixed, using longer spring and a new carrier.
    Last edited by minimag187; 11-05-2002 at 08:26 PM.
    Smart Parts 2003 Shocker /w Vision

  6. #246
    Join Date
    May 2001
    Location
    Near a stadium named after a plant
    Posts
    4,020

    Level 10 problemo

    OK. My problem is I got a huge leak down the barrel. I'm trying to remove the carrier but I can't get it out. What is the easiest to get it out and is that really the problem. Thanx for the help. Oh it is also on my Minimag w/ Retrovalve.
    BUY great quality gear, parts from RogueFactor, SoCal PRIDE!!feedback
    Remember if it doesn't say RPG... it's not the real deal and probably voids the warranty

  7. #247

    carrier removal

    i have used a dental pick, paperclip, and a nail punch. i dont recommend the nail punch.
    -dugger

  8. #248
    Join Date
    May 2001
    Location
    Near a stadium named after a plant
    Posts
    4,020
    Man this thing is in tight. My dental pic isn't budging it. Any ideas?

  9. #249

    carrier removal

    if you have 2 of them (dental picks), try to apply force on opposite sides of the carrier. you may be unevenly applying force and making your job more difficult. otherwise, if you can get a hold of a nylon bolt and force thread it into the carrier you may be able to pry it without damaging the carrier. other than that, i am pretty much out of ideas. how much force did you have to apply to get it in there to begin with? it shouldn't have needed much...

    -dugger

  10. #250
    Join Date
    May 2001
    Location
    Near a stadium named after a plant
    Posts
    4,020
    Woo Hoo. I finally got it out. A dental pick and a paper clip finally got it out. It didn't take much to get it in. I think I was putting uneven pressure. Thanx for your help.

  11. #251

    Angry New Game - Hunt for the Lvl 10 Instructions!

    Hello,

    Just a thought, could ADG please post the instructions for installing the Lvl 10 somewhere that makes sense - Like Tech manuals, or faqs, or heck - maybe under the spare parts listing. I found it once, so it wasn't hidden well enough, now I can't remeber where that was and I can't find it......

  12. #252

    instructions

    you may have a point....
    however, i found that going to www.automags.org (also found at the bottom of every page of these threads), and clicking on the "level 10" graphic took me to a couple of sets of instructions.
    -dugger
    ps google works well also.

  13. #253
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Texas
    Posts
    2,851
    Tankdriver
    can you follow up, were you just low on air? A A.I.R. valve with level 10 shouldnt need a full 800psi to cycle, more like 600 or so. stick to cut spring and the biggest carrier that doesnt leak.(if you feel the standard spring isnt soft enough.)

    Lakeview Bulldog
    It's not hard, just read. Besides, if anything does happen, that's what this thread is for. Most problems are minor and quick to fix.

    rtpro2002
    Mags love high pressure like ppl love money

    RoadDawg dugger
    the certified tool for removing the carrier is the field strip screw. give it a few turns and pull.

    Irish Deth
    incase you didnt already find it, just goto "paintball talk" - the classic thread "all level 10 info here"

  14. #254

    carrier removal

    thanks havoc, i will pass that along whenever i get asked. i never even thought of that.
    -dugger

  15. #255
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Irvine, CA
    Posts
    104

    Unhappy problem persists

    Finally got my co2 filled. Screwed it in, a small leak out the back, i turn down the velocity, leak disappears. I proceed to dry fire ~50 shots, then after that, the bolt would only move forward about halfway before it retracts. Is this a problem with shims(i.e not venting?) or carrier size? Currently using the middle spring with 1.5 carrier. Previous attempts with the 2.0 carrier resulted in a small leak down the barrel.

    PS Turning up the velocity at this point doesn't do anything. The bolt moves halfway still and makes the Pssst noise.

    Another thought- Could it be that using co2 reduces the temperature thus causing the carrier/o ring to shrink and therefore increasing the friction that the bolt needs to overcome to fire?
    Last edited by Tankdriver; 11-13-2002 at 01:05 PM.
    Red Chord V2 RT Pro

  16. #256
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Texas
    Posts
    2,851
    I'm going to assume you didnt chrono when you shot the 50 times. It sounds like you need to get your velocity up some more(till it fires reliably, to do that you may need a new reg. piston.(check the o'ring on the reg. piston just incase).

    It's not a shim problem.

  17. #257
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Irvine, CA
    Posts
    104

    .

    Nope, don't have a chrono.

    This firing for about ~50 shots, then stops firing completely is frustrating. I can't be expected to bring a hex wrench onto the game and tinker with my velocity mid game.

    Ok, going to give AGD a call for a new piston. I'm 99% positive it's not the carrier size/spring/shim issue. If that doesn't work, an RA might be in order.

  18. #258

    CO2?

    Might be a dumb question, but the LVL 10 does work ok with CO2, right?

  19. #259

    co2

    works great for me.
    -dugger

  20. #260

    Unhappy my lv 10 foamy keeps blowing loose

    My lv 10 foamy keeps blowing off, Ive tried super glue and it still blows off, I've noticed that the gun shoots balls without it, is it necessary? How do i keep it on?
    Does anyone have a text manual on the lv 10?

  21. #261
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Texas
    Posts
    2,851
    I responded to your other thread before you posted here

  22. #262
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    teh ROC
    Posts
    206
    I am having trouble with shooting my mag w/ lvl 10 indoors where the fps is 250 max. Sometimes the gun will shoot and sometimes it doesnt, especially while rapid fire. I have the main spring in...what could be the reason for this?

  23. #263
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Southsea and London
    Posts
    166

    Question Problem

    Hey fitted my level 10 fine no leak which i was expecting, however when i fire a shot it fires fine however when i fire another shot it just burps. If i fire slowly like 1 shot a second it works but as soon as i try and fire fast it burps every second shot.

    any ideas please

    cheers

  24. #264
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    The Biggest Littlest State in the Union
    Posts
    279

    Question Second the Mickster

    Hello all,
    I have finally found my place in the mag family. It's a classic RT. I just love how the trigger feels, and it's a dead sexy gun. I installed level 10 today. And now I am having two issues. The first is the one the mickster stated above, and the second is that my RT's trigger doesn't feel quite as "reactive" is this normal for LX in an RT or did I do something wrong?

    LMK
    Leo Jr.

  25. #265
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Kansas
    Posts
    1,481

    bolt staying forward

    ok sometimes when i put my finger in the power feed my lvl 10 will hit my finger and stay back but other times it does what it suppose to when the bolt stays forward it lets the air out this has never happened when i was playing but i am using the .5 carrier with longest spring with 4 shims i am using a mini mag with rt valve sorry if this has already been posted in the thread takes to long to read all of the post

  26. #266
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Texas
    Posts
    2,851
    magzown3 the level 10 works best at higher velocities. Since your already using the cut spring, just make sure your using the biggest carrier that doesnt leak.

    Mickster, Mr Orange, try turning up your velocity a bit(if you were not already chrono'd)

    rehme is the .5 carrier the "broken in" one? Also, have you tried your setting with less shims?

  27. #267

    sigh...

    I've been jacking with this thing for a couple days now and i can't get it to function properly.

    Classic 68
    Aftermarket PMI Reg
    Hyperframe
    output at around 700-750

    1. I used the 2 carrier with 2 shims and the small spring. Had a small leak down barrel. Would sometimes stop but would start up when I shot again. Did the dollar test and would crush my buck! I took 1 shim out and it would not even fire.

    2. I used the 2.5 carrier with 1 shim and cut spring. It just wanted to leak down the barrel.

    3. Switched to 2 carrier with 1 shim and cut spring. It made the fully auto reaction with out me touching the trigger.

    My head hurts from the clumps of hair I have pulled out.

    spawner
    Cyprinus carpio amour

    Spawners feedback
    Good Traders n' Sellers
    Tunaman, CoFFeY[Nitro], Stupi, RaV3n_Pa1ntba||,Potatoeboy, irbodden, paintballbeaver, drummr6, r_malloy, CaliWagon31, kilaueakid, thatguy68, PB700, GrassNinja.

    Bad List!!!
    Shamu

  28. #268
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Brooklyn, NY
    Posts
    528
    spawnboy: Have you tried using a smaller carrier? Remember that as you switch between carriers you need to keep using the same carrier o-ring.

    Ogre

  29. #269

    stress

    Here is what I got now.

    My output is at 800+ now and my valve is about as high as it can go.

    #1 carrier, the longest spring and 3 shims. I'm still smashing my dollar pretty good. The bolt pushes the dollar in toward the barrel. It gets stuck and my dollar is folded so it's pretty thick.

    Am I getting anywhere?

  30. #270
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Thiensville, WI
    Posts
    17

    bolt problem

    When i first installed it, it worked great but acouple of days later i was in a game and my gun wouldnt fire. I found out that the bolt wasnt clicking back far enough. I had to use my barrel swap to get it to click in. what should i do?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •